Subsidie voor verduurzamen agrarische bedrijven

Boeren in Gelderland opgelet: vanaf 2 september 2024 is er subsidie beschikbaar voor verduurzaming. Ontvang 40% subsidie voor de aanschaf van moderne installaties en machines.
boer met trekker
Gepubliceerd op: 6-augustus-2024

De investeringen moeten wel bijdragen aan milieu- en klimaatdoelen of aan dierenwelzijn. Jonge boeren – tot 40 jaar - ontvangen extra subsidie, namelijk tot 55%.

Deze subsidie, met de naam ‘Productieve investeringen Groen-blauw dierenwelzijn’ is onderdeel van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het doel van de regeling is: goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water en bodem en biodiversiteit (aantal verschillende soorten planten en dieren). Boeren of samenwerkingsverbanden van boeren kunnen deze subsidie aanvragen. 

De hoogte van de subsidie bedraagt ten minste € 20.000 en maximaal € 124.999 euro. Het totale subsidiebedrag is bijna € 3 miljoen. U vraagt subsidie aan op basis van een voorgeschreven investeringslijst. Aanvragen kan van 2 september 2024 tot en met 28 november 2024.

Wij steunen boeren die willen verduurzamen.

Wij steunen boeren die willen verduurzamen. Dat is goed voor hun bedrijf, maar ook goed voor de Gelderse omgeving. Samen met de sector willen we, juist in deze tijd, positieve stappen zetten. En een maatschappelijke bijdrage leveren.

Harold Zoet

Gedeputeerde Landbouw, Natuur en Stikstof

3 informatiebijeenkomsten over subsidieregeling 

Geïnteresseerd in de subsidieregeling? Kom naar 1 van de informatieavonden over de regeling in augustus 2024:

  • 20 augustus in Harfsen;
  • 22 augustus in Opheusden;
  • 29 augustus in Ulft. 

Tijdens de bijeenkomst vertellen we wat de regeling inhoudt. Na afloop weet u voor welke investeringen u subsidie aan kunt vragen. En hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Ook is er ruimte om vragen te stellen. 

Meer informatie en aanmelden.

Subsidie aanvragen  

Aanvragen voor deze en andere provinciale GLB-subsidies 2023-2027 lopen via uitvoeringsorganisatie Stimulus. Op deze website vindt u de voorwaarden en kunt u vanaf 2 september 2024 de subsidie aanvragen.

Gelderse sms-berichtenservice GLB-regelingen 

Wilt u snel en eenvoudig op de hoogte blijven van deze GLB- én andere subsidieregelingen voor boeren en tuinders? Meld u dan aan voor de sms-berichtenservice met actuele informatie over landelijke en Gelderse subsidies. Stuur een sms met de tekst ‘aan’ naar 09 70 14 20 00 10. 

Meer informatie en aanmelden.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid  

Het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ondersteunt toekomstbestendige landbouw: veerkrachtige bedrijven, gezonde natuur en een leefbaar platteland. Het GLB biedt een groot aantal landelijke en provinciale subsidies en andere instrumenten voor initiatieven die hieraan bijdragen.