De stikstofaanpak voor de Veluwe richt zich op het robuuster maken van de natuur, balans tussen wonen en natuur, de Groene Koers bouw en circulair bouwen, het verduurzamen van industrie, zero-emissie bij bevoorrading van binnensteden in 2025, de Veluwe als wateraccu ontwikkelen, grondgebonden landbouw in verbinding met water en natuur en biodiversiteit.
Gebiedsgerichte aanpak Veluwe
We vertellen graag meer over onze gebiedsgerichte aanpak voor de Veluwe.
Aanpak per deelgebied
de Gelderse Vallei
In de Gelderse Vallei ligt de nadruk op het vasthouden van water, extensivering van de melkveehouderij, verduurzaming van de varkens- en kalverhouderij en niet grondgebonden veehouderij, bijzondere aandacht voor de pluimveesector en tot slot wonen in balans met de natuur.
de Noord-Veluwe
In de Noord-Veluwe ligt de focus op extensivering van de melkveehouderij en vervlechting van natuur en landbouw.
de Agrarische enclave
In de Agrarische enclave gaat het vooral om extensivering van de melkveehouderij, verduurzaming van de kalverhouderij en ruimte voor de natuur.
de IJsselvallei
In de IJsselvallei gaat het vooral om vervlechting van natuur en landbouw, extensivering van de melkveehouderij en verduurzaming van de industrie.
Bron- en Natuurmaatregelen Veluwe
Bekijk het overzicht van de bron- en natuurmaatregelen op de Veluwe.
Proeftuinen op de Veluwe
We gaan op de Veluwe de samenwerking aan met de regio’s en andere partners in concrete projecten, aangeduid als proeftuinen, gericht op de reductie van stikstofemissie en verduurzaming van sectoren.
Stikstof en maatschappelijke opgaven Veluwe
We vertellen wat over de Stikstofconditie en de Verstedelijkingsstrategie.