In 1947 is hij betrokken bij de Experimentelen en een jaar later bij CoBrA, maar de groep vindt hem te jong om zich officieel bij de kunstbeweging aan te sluiten.
Net als veel kunstenaars maakt Jan Sierhuis verschillende periodes door. In het begin wordt hij geïnspireerd door de reproducties van de AVRO-kalender over de Haagse, de Amsterdamse en de Larense School. In die tijd schildert hij vooral naturalistische landschappen en stadsgezichten in de stijl van Israëls en Breitner. Na de oorlog ontwikkelt hij zich tot een expressionistische schilder, beïnvloed door onder meer Van Gogh, Matisse en Picasso.
In de jaren vijftig en zestig werkt Sierhuis voornamelijk abstract. Daarna schildert hij vooral menselijke figuren, weer later gaat hij over naar figuratieve thema's zoals dansende figuren, portretten en landschappen. Hij brengt veel zomers door in Spanje. Zijn passie voor flamenco heeft een grote invloed op zijn werk. Deze dansen hebben alles van zijn schilderkunst: kleur, emotie, beweging en ritme.
Sierhuis is altijd zijn eigen weg gegaan. Het vrije en expressieve lopen als rode draad door zijn werk. Dit is terug te zien in deze twee etsen die hij in 1993 in opdracht voor de Gelderse Grafiekmap maakte. De bladen bevinden zich in de kunstcollectie van provincie Gelderland.
We wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte.