De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten, is van 4 t/m 11 oktober 2025. Tijdens deze week wordt in heel Nederland aandacht gegeven aan de waarde van ons eten en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.

Sta eens stil bij de herkomst van uw eten. En wat er nodig is om dat elke dag op uw bord te krijgen. Met lekkere lokale en gezonde producten geven de Gelderse boeren en tuinders extra smaak aan tafel. 

Aandacht voor onze voedselmakers

Ieder jaar organiseert stichting ‘Dutch Food Week’ de landelijke ‘Week van Ons Eten’. Provincie Gelderland doet hier actief aan mee. Want we willen onze waardering laten zien aan de boeren, tuinders en voedselmakers van Gelderland. In het bijzonder willen we de relatie versterken tussen boeren en tuinders en de inwoners van Gelderland. Er zijn tal van activiteiten te bezoeken, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten. Niet alleen de voedselproductie staat centraal, ook onderwerpen als educatie over voedsel verbouwen en wat wij eten krijgen volop aandacht. Kijk op De Week van Ons Eten om te zien waar activiteiten zijn en op welke datum. 

Organiseer een activiteit tijdens de Week van Ons Eten

We brengen ons eten pas echt dichtbij als er op zoveel mogelijk locaties in Gelderland activiteiten zijn. U kunt zelf ook een activiteit organiseren. Of u nu boer, tuinder, leerkracht, winkelier, of actieve vrijwilliger bent. Met elkaar maken we de producten van Gelderse bodem zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Nodig een schoolklas uit op uw boerderij of tuinderij. 
  • Proeverijen met Gelderse streekproducten. 
  • Heerlijke gerechten met Gelderse ingrediënten. 
  • Open erf in de stal, boomgaard of op het land.
  • Fietsroute langs lokale boeren en tuinders.
  • Buurt-etentje met lokaal geteelde producten.