Aandacht voor onze voedselmakers
Ieder jaar organiseert stichting Dutch Food Week de landelijke Week van Ons Eten. Wij doen hier actief aan mee. Want we willen onze waardering laten zien aan de boeren, tuinders en voedselmakers van Gelderland. In het bijzonder willen we de relatie versterken tussen boeren en tuinders en de inwoners van Gelderland. U kunt allerlei activiteiten bezoeken, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten. Niet alleen de voedselproductie staat centraal, ook onderwerpen als onderwijs over voedsel verbouwen en wat wij eten krijgen volop aandacht.
Verbinding tussen boer en inwoner
In Gelderland worden meer dan 150 activiteiten georganiseerd. Samen met partners zoals de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), Jong Leren Eten, St. Food Valley, Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK), het Zone-college en de coöperatie Van Onze Grond. Met de activiteiten versterken we de verbinding tussen boeren en inwoners.
Er is veel te doen, voor jong en oud. Bijvoorbeeld:
- opening van de Week van Ons Eten in Gelderland met een schoolontbijt in Wezep met 200 kinderen, boeren en leerkrachten
- 50 Gelderse schoolklassen gaan op bezoek bij een boer of tuinder
- 14 burgemeesters ontbijten met lokale producten, samen met schoolklassen
- lancering van het online lespakket voor basisscholen van IVN: Van bodem tot bord
- proeverijen met lokale producten in supermarkten
- onthulling van een groot kunst-ei in Barneveld tijdens de Wereld Eidagen op 11 oktober
- ‘Ontmoet de boer dag’ op 12 oktober: onder andere 32 pluimveehouders openen hun deuren voor publiek
- diner en lunch met de buurt op onder andere boerenerven
- gala op 10 oktober waar we de Waarde-Ringen uitreiken aan 3 Gelderlanders die de band tussen boer en inwoner versterken
Kijk wat er bij u te doen is op de website van De Week van Ons Eten.