Doel van de Week van Ons Eten is mensen meer bewust maken van waar het eten op hun bord vandaan komt. “Misschien lijkt de kwaliteit en keuze van eten vanzelfsprekend, maar Gelderse boeren werken hier iedere dag hard voor. Met de uitreiking van de Waarde-Ring willen we Gelderlanders waarderen die de band tussen burger en boer versterken” aldus gedeputeerde Natuur, Landbouw en Stikstof Harold Zoet.
Genomineerden
Vorig jaar werd de Gelderse Waarde-Ring voor het eerst uitgereikt. Toen ontvingen Richard Hardeman van de Groenerie in Harskamp, Catrien Weijers van melkveebedrijf De Genders in Giesbeek en Rob Nieuwenhuis van ZONvarken in de Heurne de Gelderse Waarde-Ring. Dit jaar zijn er zo’n 50 mensen genomineerd in 3 categorieën: educatie, extensivering en innovatie. Genomineerden variëren van landbouwers tot leraren en van gepassioneerde wetenschappers tot betrokken inwoners. Een overzicht van alle genomineerden is terug te vinden op de website van de provincie Gelderland.
Programma
19.30 Inloop
20.00 Start programma met welkomstwoord
20.05 Presentatie juryrapport en uitreiking Gelderse Waarde-Ring door Karolien Hupkes van LTO en gedeputeerde Harold Zoet
20.45 Onthulling van borrelplank met streekproducten met toelichting van producenten
21.00 Afsluitende receptie
Aanmelden
Wij nodigen journalisten van harte uit om het gala bij te wonen.
- Filmen is toegestaan
- Locatie is het Huis der provincie, Markt 11, Arnhem
- Graag aanmelden bij Rianne Tol, r.tol@gelderland.nl / 06 52801239
Week van Ons Eten
Provincie Gelderland organiseert in de Week van Ons Eten samen met partners allerlei evenementen zoals proeverijen, een gala en gezamenlijke maaltijden. Belangrijke thema’s zijn lokaal eten en bewustwording bij kinderen. Meer informatie over de Week van Ons Eten vindt u op de website van de provincie Gelderland.