Windpark Echteld Lienden: inspraakperiode ontwerp-projectbesluit van start

Op 27 augustus 2024 stelden Gedeputeerde Staten het ontwerp-projectbesluit voor windpark Echteld Lienden vast. Het plan gaat over de bouw van 7 windturbines in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren. Het ontwerp-projectbesluit met bijbehorende stukken ligt tot en met woensdag 16 oktober 2024 ter inzage.
Gepubliceerd op: 5-september-2024

Windpark Echteld Lienden

Vattenfall N.V. heeft het initiatief genomen voor de bouw van nieuwe windturbines in de gemeente Buren en de vervanging van bestaande windturbines in de gemeente Neder-Betuwe. Voordat zij het windpark kunnen bouwen is een projectbesluit nodig, en moeten er vergunningen en ontheffingen worden verleend. Gedeputeerde Staten hebben nu het ontwerp van het projectbesluit vastgesteld en ter inzage gelegd.

Het projectbesluit en bijbehorende stukken bekijken

Tot en met woensdag 16 oktober 2024 ligt het ontwerp-projectbesluit met de ontwerp-omgevingsvergunningen ter inzage. Tijdens deze inspraakperiode kan iedereen de stukken bekijken en hierop reageren. Het ontwerp-projectbesluit, de ontwerp-omgevingsvergunningen en de overige stukken kunt u bekijken op onze webpagina over het windpark. Tijdens de inzageperiode kunt u de stukken ook op papier inzien op het Huis der Provincie in Arnhem en bij de gemeenten Neder-Betuwe en Buren.

Reageren op de stukken

Van donderdag 5 september tot en met woensdag 16 oktober 2024 kan iedereen reageren op het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken door een zienswijze in te dienen. U kunt uw zienswijze indienen op de volgende manieren:

  • Schriftelijke zienswijze
    U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van ‘Zienswijze Windpark Echteld-Lienden, zaaknummer 2024-003854’ richten aan:
    • Per brief: Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem
    • Per e-mail.

In verband met verdere correspondentie vragen we u om bij uw zienswijze ook uw naam, adres en emailadres te vermelden. 

 

  • Mondelinge zienswijze
    U kunt tijdens de terinzagelegging ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999. Van dit gesprek wordt een verslag gemaakt dat geldt als een zienswijze.

Uitleg over de plannen tijdens de inloopavond

Op donderdag 19 september 2024 organiseren we een inloopavond over de plannen voor windpark Echteld Lienden. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen in Dorpshuis De Hoge Hof, Voorstraat 10 in Echteld. Aan verschillende tafels informeren deskundigen u over het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken en wordt uitgelegd hoe u hierop kunt reageren.

Vervolg

Alle zienswijzen worden bestudeerd en beantwoord in een zienswijzennota. Het bestuur van de provincie betrekt de inhoud van de zienswijzen bij de vaststelling van het definitieve projectbesluit. Indieners ontvangen bij de bekendmaking van de definitieve besluiten de zienswijzennota, waarin staat wat er met hun zienswijze is gebeurd.