ViA15 stap dichterbij na oordeel Raad van State

De Raad van State heeft het Tracébesluit ViA15 definitief vastgesteld. Na 7 jaar ligt er een definitief besluit over de aanleg van ViA15. Dit is goed nieuws voor de weggebruikers in de regio Arnhem-Nijmegen-Liemers-Achterhoek, die nu vaak in de file staan.
Gepubliceerd op: 2-oktober-2024

Ik ben blij dat we nu verder kunnen.

Want de doorgetrokken A15 en verbreding van de A12 zijn hard nodig om het verkeer veiliger te maken, files te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat is goed voor de Gelderlanders, de regionale economie én de nationale economie.

Klaas Ruitenberg

Gedeputeerde bereikbaarheid

Goed nieuws

De uitspraak is goed nieuws voor de bereikbaarheid in de regio Arnhem-Nijmegen, waar de verbinding en verbreding van de snelwegen A12 en A15 drukte op het onderliggend wegennet zal verlichten. Daarnaast zorgt dit voor een betere verbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland, waardoor het goederenvervoer tussen Rotterdam, Duitsland en achterliggende landen een stukje versnelt. 

Minister Madlener van Infrastructuur en Waterstaat: “Ik vind het fantastisch nieuws en ben blij dat na een procedure van 7,5 jaar er nu duidelijkheid is. De A15 en A12 zijn drukke wegen en de regio is er dan ook enorm bij gebaat dat we dit project kunnen uitvoeren. Weggebruikers in de regio Arnhem-Nijmegen straks weer kunnen doorrijden.”  

Uitvoering

Het Rijk gaat met de aannemer in overleg en maakt een nieuwe planning voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het is nog niet bekend wanneer de A15 er ligt