Ter inzagelegging ontwerp-projectbesluit windpark Echteld Lienden verlengd

De ter inzagelegging voor het ontwerp-projectbesluit voor windpark Echteld Lienden is met 4 weken verlengd. Tot en met woensdag 13 november 2024 kan iedereen reageren op het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken door een zienswijze in te dienen.
Gepubliceerd op: 17-oktober-2024

Ontwerp-projectbesluit windpark Echteld Lienden 

Vattenfall N.V. heeft het initiatief genomen voor de bouw van nieuwe windturbines in gemeente Buren en de vervanging van bestaande windturbines in gemeente Neder-Betuwe. Het plan gaat over de bouw van 7 windturbines, aan beide kanten van de A15. Er is een projectbesluit nodig voordat zij het windpark kunnen bouwen. En er moeten vergunningen en ontheffingen worden verleend. Het projectbesluit geeft de kaders voor het plan, bevat vergunningen voor het bouwen, de natuur en het milieu en het omvat alle onderliggende onderzoeken, waaronder het milieueffectrapport. Meer informatie over het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken is te lezen op de pagina over Energiepark Echteld Lienden

Verlenging ter inzagelegging 

Eind augustus 2024 is het ontwerp-projectbesluit voor windpark Echteld Lienden vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Vanaf 5 september 2024 lag het ontwerp-projectbesluit met bijbehorende stukken 6 weken ter inzage. Eén document, het activiteitenplan Omgevingswet, is later ter inzage gelegd. Dit activiteitenplan is de onderbouwing van de vergunningaanvraag voor vogels en vleermuizen en de steenmarter, bunzing, hermelijn en wezel. We willen iedereen de gelegenheid geven ook dit activiteitenplan te bestuderen en hierop te reageren. Daarom hebben we de ter inzagelegging met 4 weken verlengd tot en met 13 november 2024. Het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken vindt u op de documentenpagina van het windpark. Het activiteitenplan kunt u hier direct downloaden.  

Reageren: een zienswijze indienen  

Tot en met woensdag 13 november kan iedereen reageren op het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken, waaronder het activiteitenplan Omgevingswet. U kunt laten weten wat u ervan vindt door een (aanvullende) zienswijze in te dienen. Heeft u al een zienswijze ingediend en heeft u geen opmerkingen op het activiteitenplan? Dan hoeft u niet opnieuw een zienswijze in te dienen. 

Een zienswijze indienen kan op één van de volgende manieren:  

Schriftelijke zienswijze 

U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van ‘Zienswijze Windpark Echteld-Lienden, zaaknummer 2024-003854’ indienen via: 

  • Een digitaal formulier. Uw zienswijze staat dan meteen goed in ons systeem en u ontvangt direct een bevestiging via e-mail.  
  • Per e-mail 
  • Per brief: Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem 

In verband met verdere correspondentie vragen we u om bij uw zienswijze ook uw naam, adres en emailadres te vermelden.  

Mondelinge zienswijze 

U kunt tijdens de terinzagelegging ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999. Van dit gesprek wordt een verslag gemaakt dat geldt als een zienswijze. 

Vervolg 

Alle zienswijzen worden bestudeerd en beantwoord in een zienswijzennota. Gedeputeerde Staten betrekken de inhoud van de zienswijzen bij vaststelling van het definitieve projectbesluit. Indieners ontvangen de zienswijzennota, zodra deze is vastgesteld.