Subsidie voor talentontwikkeling

Bent u een professional die zich graag wil laten begeleiden bij de ontwikkeling van artistieke talenten? Het is mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen.
Gepubliceerd op: 23-mei-2024

Talentontwikkeling van professionals

Als professional kunt u subsidie aanvragen, om uzelf te laten begeleiden bij de ontwikkeling van uw artistieke kwaliteiten. In ten minste 1 artistieke productie. Onder artistieke productie verstaan we: creatie, ontwikkeling of uitvoering van een productie in minstens 1 kunstdiscipline. Bijvoorbeeld: muziek, theater, dans, beeldende kunst en vormgeving, film, nieuwe media of literaire cultuur. 

Zo is afgelopen jaren de subsidie onder andere toegekend aan professionals ter voorbereiding op het maken van een debuutalbum, om te leren lasersnijden en om een interactieve dansvoorstelling te ontwikkelen.Lees hier meer aansprekende voorbeelden, van artistieke ontwikkelingen waar eerder deze subsidie aan toegekend is. 

Informatie en aanvragen culturele subsidies

Daarnaast is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen om voorstellingen en producties op het gebied van jeugdpodiumkunsten te ontwikkelen of uit te voeren. 

Met deze regeling willen we een professioneel en passend aanbod van jeugdpodiumkunsten mogelijk maken. Voor alle Gelderse jeugd (0 – 18 jaar) op scholen en podia in Gelderland. Over deze subsidie leest u meer op deze pagina.