Subsidie voor demonstratiebedrijven

Boeren in Gelderland kunnen vanaf 15 juli 2024 subsidie aanvragen om hun kennis en ervaring met collega's te delen. De subsidieregeling ‘Demonstratiebedrijven’ is de 1e regeling uit het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) die provincie Gelderland lanceert.
Gepubliceerd op: 14-juni-2024

Subsidieregeling ‘Demonstratiebedrijven’ 

Doel van deze regeling is om agrariërs op een toegankelijke manier te inspireren om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Ook om stappen te zetten richting een natuurinclusieve kringlooplandbouw. Boeren of een samenwerkingsverband van boeren die hier al mee bezig zijn, ondersteunen we met de regeling om hun kennis en ervaring te delen.

De hoogte van de subsidie bedraagt ten minste € 25.000 en maximaal € 300.000. In totaal is voor deze regeling € 1 miljoen beschikbaar. De regeling staat open van 15 juli tot en met 26 september 2024.

Portret Harold Zoet

Elkaar inspireren

Er zijn in Gelderland prachtige voorbeelden van natuurinclusieve manieren van werken die de biodiversiteit op en rond een agrarisch bedrijf gebruiken en beschermen. Met deze regeling helpen we landbouwers elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Harold Zoet

Gedeputeerde Landbouw, Natuur en Stikstof

Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 

De subsidieregeling is onderdeel van het GLB. Dit is het Europese landbouwbeleid dat toekomstbestendige landbouw ondersteunt met veerkrachtige bedrijven, gezonde natuur en een leefbaar platteland. Het GLB biedt daarvoor een groot aantal landelijke en provinciale subsidies.  

Subsidie aanvragen

Stimulus Programmamanagement zorgt voor de uitvoering van alle provinciale GLB-subsidies. Meer informatie over deze regeling vindt u daarom op de website van Stimulus.  

Geld voor innovatie, gebiedsontwikkeling en jonge landbouwers

Gelderland lanceert de komende tijd verschillende regelingen. Zoals een regeling voor landbouwinnovatie en gebiedsontwikkeling en een regeling voor bedrijfsverduurzaming voor Gelderse landbouwers. In totaal komt er de komende tijd € 45 miljoen beschikbaar voor Gelderse boeren.  

Belang van agrariërs in Gelderland 

Agrarische ondernemers zijn belangrijk voor het landschap, voedselzekerheid, de economie en de leefbaarheid in het landelijk gebied. Ze zijn bovendien hard nodig voor onze opgaven voor natuur, water, bodem en klimaat. Provincie Gelderland steunt daarom agrariërs die hun bedrijf en hun omgeving toekomstbestendig willen maken. De GLB-regelingen die Gelderland de komende tijd lanceert, leveren daaraan een belangrijke bijdrage.

Informatiebijeenkomst op 1 juli - aanmelden niet meer mogelijk

Agrariërs die geïnteresseerd zijn in de subsidieregeling kunnen zich op maandagavond 1 juli laten bijpraten op een informatieavond over de regeling. Op de bijeenkomst leggen we uitwat de regeling inhoudt, voor welke activiteiten subsidie aangevraagd kan worden en hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk.

Gelderse sms-berichtenservice GLB-regelingen

Wilt u snel en eenvoudig op de hoogte blijven van GLB- en andere subsidieregelingen voor boeren en tuinders? Meld u dan aan voor de sms-berichtenservice met actuele informatie over landelijke en Gelderse subsidies. Stuur een sms met de tekst ‘aan’ naar 09 70 14 20 00 10.