Start opknappen Industriepark Zelhem

Industriepark Zelhem wordt klaargemaakt voor de toekomst. Zo blijft het aantrekkelijk voor bestaande én nieuwe ondernemers en werknemers. Want dat is belangrijk voor een goed vestigingsklimaat en de regionale economie. We steunen dit soort plannen en maatregelen.
Gepubliceerd op: 17-mei-2024

Klaar voor de toekomst

Helga Witjes en wethouder Peppelman van gemeente Bronckhorst gaven donderdag 16 mei 2024 de aftrap. Het verouderde bedrijventerrein aan het Industriepark in Zelhem wordt geherstructureerd om ruimte te bieden voor nieuwe bedrijfsgebouwen, een betere en veiligere verkeersafwikkeling, en meer planten- en diersoorten (biodiversiteit) en aanpassingen vanwege het veranderende klimaat (klimaatadaptatie) in het gebied. Na de werkzaamheden is het bedrijventerrein straks helemaal klaar voor de toekomst. 

Portret Helga Witjes

Zorgen voor aantrekkelijke bedrijventerreinen

Bestaande bedrijventerreinen klaarmaken voor de toekomst is broodnodig. Zoals terreinen die bijvoorbeeld slim omgaan met energie, afval en grondstoffen, groen en buitenruimte. Dat zijn aantrekkelijke werkplekken voor de bedrijven en hun medewerkers. Ze dragen bij aan een goed vestigingsklimaat en daarmee aan de regionale economie. Want Gelderland kan niet zonder ondernemers, die zorgen voor inkomen en banen.

Gedeputeerde Helga Witjes

Provincie Gelderland

Financiële bijdrage van provincie en gemeente

Gebouwen aankopen, een plan opstellen en de werkzaamheden uitvoeren zijn mogelijk door een financiële bijdrage van zowel provincie Gelderland als gemeente Bronckhorst. Wethouder Peppelman van gemeente Bronckhorst “Het opknappen van verouderde bedrijventerreinen is dringend nodig om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven naar uitbreidingsmogelijkheden. Een gezond ondernemersklimaat is belangrijk en waar mogelijk dragen we daar als gemeente onze steen aan bij.”