Nieuw Dorpshuis voor Etten dankzij Dorpendeal

Vanmiddag is de Dorpendeal voor Etten officieel ondertekend. Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil, Stichting Erfgoed Martinuskerk en wethouder Ria Ankersmit zetten hun handtekeningen onder de overeenkomst. Hierdoor kan de leegstaande St. Martinuskerk worden omgebouwd tot een nieuw dorpshuis.
Gepubliceerd op: 14-juni-2024

Leefbaarheid in Etten verbeteren

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil benadrukt het belang van de Dorpendeals: “In onze dorpen en wijken komt de provincie tot leven. Maar die leefbaarheid staat onder druk als verenigingen en voorzieningen verdwijnen. Als het dorpshuis verdwijnt, wordt het stil. Met de Dorpen- en Wijkendeals willen we de dorpen en wijken weer levendig houden.” 

Een nieuwe toekomst voor de St. Martinuskerk 

 Sinds de sluiting van zalencentrum Köster  en de St. Martinuskerk in 2022 was het stil geworden in Etten. Dorpsbewoners en het parochiebestuur hebben daarom samengewerkt om het kerkgebouw te behouden en om te bouwen tot een dorpshuis. Dankzij de Dorpendeal Etten kan de bouw van het multifunctionele en culturele centrum nu beginnen. 

100 Wijken- en Dorpendeals in Gelderland 

Etten is de 20e Dorpendeal in Gelderland. Wij willen de komende 4 jaar in totaal 100 Wijken- en Dorpendeals sluiten. Hiervoor is € 17 miljoen beschikbaar. De Dorpendeal Etten krijgt een bijdrage van € 400.000 voor de verbouwing van de kerk. Dit zorgt ervoor dat het dorp weer een levendige ontmoetingsplaats krijgt. 

Heeft u zelf een goed idee om de leefbaarheid in uw dorp of wijk te vergroten? Misschien is een Wijken- of Dorpendeal iets voor u.