Inpassingsplan windpark Horst en Telgt vastgesteld

Op 2 juli 2024 stelden Provinciale Staten van Gelderland het inpassingsplan voor het windpark Horst en Telgt gewijzigd vast. Dit maakt de bouw van 5 windturbines mogelijk, langs de A28 bij Ermelo en Putten. Van 12 juli tot en met 22 augustus 2024 kan beroep worden ingediend.
Gepubliceerd op: 3-juli-2024

Vastgesteld plan voor 5 turbines 

Op 2 juli stelden Provinciale Staten het inpassingsplan (met bijbehorende stukken, zoals het milieueffectrapport) vast. Ook zijn er vergunningen verleend. Het gaat om een omgevingsvergunning voor bouwen en milieu, een natuurvergunning en een ontheffing van de Wet natuurbescherming. Het plan maakt de bouw van 5 windturbines langs de A28 bij Ermelo en Putten mogelijk. De verwachte jaarlijkse energieopbrengst van 80 GWh draagt bij aan het energiedoel in de regio Noord-Veluwe. Dit staat gelijk aan het jaarlijks energiegebruik van ongeveer 30.000 huishoudens. 

In het ontwerp inpassingsplan was eerder ruimte voor de bouw van 5 + 2 windturbines onder voorwaarden. Naar aanleiding van zienswijzen stelden Gedeputeerde Staten voor dat alleen een opstelling van 5 turbines landschappelijk en maatschappelijk acceptabel is. Provinciale Staten stemden in met het voorstel en stelden het inpassingsplan voor 5 windturbines definitief vast.  

Beroepstermijn start 12 juli  

Van vrijdag 12 juli tot en met donderdag 22 augustus 2024 kan op alle besluiten voor het windpark een beroep worden ingediend. Via een beroep kunt u aangegeven als u het niet eens bent met dit besluit. De stukken zijn vanaf 11 juli 2024 digitaal te vinden via onze pagina Windpark Horst en Telgt. Ze zijn vanaf dat moment ook op papier te bekijken bij de gemeentehuizen van Ermelo en Putten en het Huis der Provincie in Arnhem. Hiervoor is een afspraak bij de betreffende overheid gewenst. Direct betrokkenen ontvangen van ons een persoonlijk bericht zodra de stukken ter inzage liggen. We wijzen ze dan ook op de mogelijkheden voor het indienen van een beroep.   

Bekijk alle informatie

Alle informatie over de besluiten en het indienen van een beroep vindt u op onze pagina Windpark Horst en Telgt.