Incident met hond en vermoedelijke wolf bij Nunspeet

Zondagavond 18 augustus 2024 heeft bij het natuurgebied het Zandenbos in Nunspeet een incident plaatsgevonden met een hond en vermoedelijk een wolf.
Gepubliceerd op: 19-augustus-2024

Rond 18:30 uur liepen 2 mensen met een hond in het hondenlosloopgebied. De hond is tijdens de wandeling gegrepen en meegenomen door vermoedelijk een wolf. De betrokkenen hebben vervolgens de politie gebeld. Die is samen met de stichting Wildaanrijdingen Nederland (SWN) naar het bos gekomen. Deskundigen van de SWN hebben het bos onderzocht en de gewonde hond gevonden. De hond had een beetwond en is behandeld door een dierenarts. Er is ook DNA-materiaal afgenomen om te onderzoeken of het inderdaad om een wolf gaat.  De resultaten van dit onderzoek worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Wolven op de Veluwe 

Het aantal wolven op de Veluwe is de afgelopen tijd erg gestegen en wolven worden regelmatig gezien in het bos. Er is een folder beschikbaar over wat je moet doen als je een wolf tegenkomt. Wij werken samen met gemeenten en organiseren bijvoorbeeld informatieavonden. Gedeputeerde Harold Zoet: “We hielden er al rekening mee dat een incident ook op de Veluwe kan plaatsvinden, daarom komt binnenkort overleg met de Veluwse burgemeesters. Ik adviseer mensen hun hond kort aangelijnd te houden in de Veluwse bossen.”

Het gebied was tijdelijk voor onderzoek afgesloten maar inmiddels weer toegankelijk.