Het Fermentatielab beschikt (naast 3 tuinkassen en 5 waterbassins om voedsel op water te kweken) óók over een professioneel laboratorium. Ondernemers (zowel starters als ervaren) kunnen deze onderzoeksmogelijkheden huren. Daarmee kunnen zij innovaties verder ontwikkelen en testen. De kennis en inzichten helpen bij het versnellen van voedselinnovaties die gebruikmaken van fermentatietechnieken.
Voldoende en duurzaam voedsel
Innovaties, die helpen bij het oplossen van de problemen van deze tijd, steunen we graag als provincie. Daarom stimuleren we gezonde en duurzaam geproduceerde voeding. Regio FoodValley staat bekend om een sterke samenwerking tussen starters, het bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen zoals WUR, NIZO en nu ook het Smaakpark. De Gelderse economie vormt daar een vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe technologieën, producten en diensten. De gedeelde onderzoeksfaciliteiten van het Fermentatielab dragen daaraan bij.