Heerde krijgt aantrekkelijk centrum met nieuwe woningen

De gemeente Heerde werkt aan een aantrekkelijker centrum voor inwoners, ondernemers en recreanten. Er worden 4 locaties opnieuw ingericht met ruimte voor woningen, horeca en detailhandel.
Gepubliceerd op: 21-juni-2024

In totaal leidt de ontwikkeling tot realisatie van 69 woningen. De oude gemeentewerf, oude ABN-AMRO-bank en de locatie Van Setten van Loenen maken ruimte voor nieuwbouw. Op de locatie Van den Belt worden tegen en op het bestaande pand  6 woningen gerealiseerd. Van de woningen en appartementen zijn 24 bedoeld voor sociale huur. Daarnaast is er een groot aandeel seniorenwoningen. 

Duurzame aanpak en inrichting 

In het centrumproject gaat veel aandacht uit naar biodiversiteit en klimaat. Zo worden afvalwater en regenwater apart afgevoerd en krijgen parkeerplaatsen een waterdoorlatende verharding. Ook krijgt een appartementencomplex een groene gevel en wordt energie opgewekt met zonnepanelen en warmtepompen. 

Bijdrage provincie 

Het project voldoet aan de criteria van ‘integrale gebiedsgerichte aanpak’ binnen de bebouwde kom.  Dit betekent dat meerdere locaties in samenhang worden aangepakt. De provincie verleent subsidie vanuit Steengoed Benutten om een groot deel van het tekort op de grondexploitatie te dekken. De subsidie wordt onder andere gebruikt voor de inrichting van de openbare ruimte.