Stikstof meten
De stikstofsensor is verder doorontwikkeld. Deze meet op elk moment de aanwezigheid van stikstof in de buitenlucht. Die sensoren helpen bij het meten van maatregelen om de stikstofuitstoot te minderen. Daarnaast werkt OnePlanet aan zelfstandige teeltsystemen, zoals een snoeirobot voor een boomgaard of een zelfstandige kas met een eigen klimaataansturing. Zodat voedsel op plekken kan worden geteeld, waar de kennis hiervoor ontbreekt. OnePlanet ontwikkelt deze kas samen met een mkb-bedrijf.
Zichtbare resultaten
Via dataplatforms deelt OnePlanet de resultaten van dit soort vernieuwingen. Zodat bijvoorbeeld boeren hun maatregelen gericht op het verminderen van de uitstoot van stikstof kunnen combineren met meetgegevens over stikstof rond hun bedrijf.
Gezondheidsontwikkelingen
Sensorpillen gaan helpen bij het opsporen van chronische darmziekten of Parkinson. De inslikbare sensorpillen zijn getest bij mensen. Ook is de slimme toiletbril verder ontwikkeld waarmee mensen hun eigen gezondheid in de gaten kunnen houden. Deze technologie bespaart menskracht, zoals bijvoorbeeld bij ouderen die langer thuis blijven wonen.
Oplossingen, inkomen en banen
OnePlanet onderzoekt de mogelijkheden van nieuwste chip- en digitale technologieën voor oplossingen op het gebied van voeding, gezondheid en milieu. Dat doen ze samen met bedrijven en kennisinstellingen. Toepassing van deze nieuwe technologieën helpen ook het mkb om geld te verdienen en zorgt voor meer banen. En ze zorgen ook voor oplossingen op het gebied van duurzame landbouw, stikstof, een gezonde leefomgeving en meer gezondheid.