Gelderse Woonmaand: Straatje erbij? Gewoon doen!

Kom tussen 17 oktober en 13 november 2024 tijdens de Gelderse Woonmaand naar het tijdelijke woonstraatje in Wageningen. Met activiteiten en belevenissen. Maar ook kennis uitwisselen op een unieke plek, met als doel: snellere woningbouw, leegstand voorkomen en bestaande (woon-) gebouwen beter benutten.
Gepubliceerd op: 11-september-2024

De Gelderse Woonmaand 

De woningnood in Gelderland is hoog: tot 2030 moeten er in Gelderland ruim 104.000 nieuwe woningen bij komen. Dat moet snel, betaalbaar, flexibel en duurzaam. Om nieuwe manieren van woningbouw zichtbaar en haalbaar te maken, organiseren we een maand lang werksessies, ontwikkelsprints, presentaties en andere activiteiten over de woningbouwopgave. Het doel van deze maand? Nieuwe projecten starten, lopende projecten versnellen, knelpunten oplossen of een woningbouwvisie vormen.  

Unieke locatie: een tijdelijk woonstraatje 

Op het voormalig universiteitsterrein van Wageningen University & Research (Dreijenplein 4) bouwen we ter gelegenheid van de Gelderse Woonmaand een tijdelijk straatje. Een unieke locatie met 6 inspiratiewoningen en het oude scheikundegebouw toveren we om tot leerfabriek. Ervaar ter plaatse wat er al kan, als het gaat om conceptueel en industrieel bouwen, ‘optoppen’ (het toevoegen van woningen door een bestaand gebouw te verhogen met één of meerdere bouwlagen) en splitsen.  

Programma en aanmelden

Medewerkers van overheden, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, bouwers, kennisinstellingen en andere geïnteresseerden uit heel Nederland kunnen aansluiten bij sessies, programmaonderdelen of dagen die voor hen van meerwaarde zijn.

Samen werken aan de woningbouwopgave 

De woningbouwopgave kunnen we niet alleen oplossen. De Gelderse woonmaand is een initiatief van provincie Gelderland. TwynstraGudde organiseert in onze opdracht de activiteiten in samenwerking met partijen als de WUR, Gemeente Wageningen, Aedes, VNG, Expertteam woningbouw van RVO, Netwerk Conceptueel Bouwen, Platform31, Barli, startblock, RxDOMI, Heijmans, Van Dillen, Gapph, gemeenten en corporaties.