Gelderse Lagemaat Sloopwerken wint Koning Willem 1 prijs

Het Gelderse bedrijf Lagemaat, won in de categorie mkb van de Koning Willem 1 prijs, dé prijs voor ondernemerschap. In de finale stonden maar liefst 3 Gelderse bedrijven. Op 16 mei 2024 reikte koningin Maxima de prijs uit.
Gepubliceerd op: 17-mei-2024

 

Naast Lagemaat stond EKI uit Nijmegen in de finale voor de categorie mkb. En voor de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap stond het Gelderse bedrijf Myne Circulair Metals uit Harderwijk in de finale. Gedeputeerde Helga Witjes voor Economie & Innovatie was aanwezig bij de prijsuitreiking om de prijswinnaar te feliciteren. Elke 2 jaar worden de Koning Willem 1 prijzen uitgereikt in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘midden- en kleinbedrijf’ en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. 

Portret Helga Witjes

Enorm trots!

Terecht dat deze Oscar onder de ondernemingsprijzen naar dit geweldige Gelderse bedrijf gaat. Een beloning voor het ondernemerschap van Lagemaat. En hoe ze circulair werken gewoon doen. Het laat zien dat het ondernemerschap in Gelderland bloeit. En tot prachtige resultaten leidt. Dat willen we als provincie met ons beleid van harte ondersteunen. Want Gelderland heeft ondernemers nodig, die zorgen voor inkomen en banen.

Gedeputeerde Helga Witjes

Provincie Gelderland

Bijzonder 

Lagemaat Sloopwerken laat zien dat vernieuwend circulair bouwen mogelijk is: kant en klare onderdelen uit te slopen gebouwen gewoon weer opnieuw gebruiken. Dat is goed nieuws voor de enorme renovatieopgave in Nederland. Want het bespaart grondstoffen, CO2 én energie! Zij waren ook het bedrijf dat ons oude provinciekantoor circulair heeft gedolven, dat wil zeggen op een duurzame manier slopen en bouwen. Klik hier voor meer informatie (linken naar: 

Koning Willem 1 prijzen en Plaquette

Elke 2 jaar worden de Koning Willem I Prijzen uitgereikt. Sinds 2012 reikt de stichting ook de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. De stichting wil met deze prijzen een aantal doelen realiseren:

  • Het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse welvaart benadrukken.
  • Aandacht voor de positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.
  • Ondernemingen belonen voor hun ondernemerschap.
  • De onderlinge contacten tussen bedrijven versterken.
  • Durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen belonen.
  • Creatief en vernieuwend ondernemerschap stimuleren. 

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 prijzen uit. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting. Ze reikt sinds 2014 de prijzen uit. Daarvoor was haar schoonvader prins Claus de erevoorzitter. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, is de voorzitter.