Fietsbrug Ampsense Knoop gaat open

De werkzaamheden aan de Ampsense Knoop, de fiets- en voetgangersbrug, beginnen op te schieten. In de week van 22 juli 2024 gaat deze brug open voor fietsers en voetgangers. Ook is dan de nieuwe fietsenstalling bij het stationsplein klaar.
Gepubliceerd op: 16-juli-2024

De werkzaamheden aan de N346 Schakel Achterhoek-A1 rondom station Lochem gaan goed. Vooral voor fietsers en voetgangers verandert hier de komende weken het nodige. Vanaf de week van 22 juli gaan voetgangers en fietsers tussen het station en de Lochemsebrug de Ampsense Knoop gebruiken. De exacte datum is nog niet bekend.

Veranderingen voor voetgangers en fietsers 

Zodra de Ampsense Knoop open is, rijden fietsers tussen Lochem en Ampsen voortaan via deze brug en de nieuwe Stationsweg. Ook voetgangers kunnen hier overheen. Zij verlaten de brug via een trap die uitkomt op de Ampsenseweg. Mensen kunnen daar ook hun fiets aan de hand meenemen, omdat er naast deze trap een fietsgoot ligt. Voor fietsers van en naar de Kwinkweerd verandert er niks: zij blijven via de bestaande route aan de noordkant van de Ampsense Knoop rijden. 

Fietsenstalling station 

Ook de nieuwe fietsenstalling bij het station is bijna klaar. Deze stalling ligt tussen het station en de Ampsense Knoop. De afgelopen weken is daar bestraat en zijn de bestaande overkappingen daarnaartoe verplaatst. Daardoor is er ruimte om te starten met de inrichting van het Stationsplein. Naar verwachting is dat werk eind 2024 klaar. Begin 2025 worden alleen nog bomen geplant.