Dorpendeal brengt Emst in beweging

We sluiten een Dorpendeal met Emst en gemeente Epe. Een verwaarloosd grasveld in het dorp, wordt de nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud. Inwoners van Emst creëren hier een sport- beweeg- en ontmoetingsplek waar alle inwoners gebruik van kunnen maken.
Gepubliceerd op: 26-augustus-2024

Een verwaarloosd veld  

Achter het dorpshuis in Emst ligt een verwaarloosd en overwoekerd veld. Vroeger voetbalden hier kinderen, maakten verenigingen gebruik van het veld en organiseerden mensen hier feesten. Door achterstallig onderhoud is dat nu niet mogelijk. De inwoners van Emst besloten om krachten te bundelen en een dorpendeal te sluiten. Met die deal willen ze het veld een nieuwe toekomst geven. 

Portret Dirk Vreugdenhil

Als het dorpshuis sluit wordt het stil

In onze dorpen en wijken komt de provincie tot leven. Maar die leefbaarheid staat onder druk als verenigingen en voorzieningen verdwijnen. ‘Als het dorpshuis sluit wordt het stil’ horen we vaak. Met de Dorpendeals willen we dorpen en wijken in Gelderland levendig houden.

Dirk Vreugdenhil

Gedeputeerde Leefbaarheid, Wonen en Ruimte

Bewegen voor jong en oud 

Door de nieuwe inrichting van het veld ontstaat weer een plek waar inwoners van jong tot oud elkaar ontmoeten. Er komt onder andere een jeu de boulesbaan, een basket- en volleybalveld en een omheinde hondenuitlaatplek. Die worden met elkaar verbonden door verharde paden. Ook komt er ook een watertappunt, om de dorst van sporters te lessen. Het nieuwe veldje vormt straks, samen met het aanliggende natuurschoolplein en dorpshuis, één geheel. 

100 Dorpendeals in Gelderland 

Wij willen komende 4 jaar in totaal 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. In de Dorpen- en Wijkendeals maken inwoners, gemeenten en provincie afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie betaalt € 17 miljoen voor het uitvoeren van de Dorpen- en Wijkendeals. Dorpendeal Emst ontvangt een bijdrage van €100.000,- voor de uitvoering van dit plan.