Het project bestaat uit 6 grondgebonden woningen, 12 appartementen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, een binnentuin en 2 logeerkamers.
Ouderenzorg uitstellen
De initiatiefnemers dachten samen na over de toekomst en de behoefte aan een kleinere woning voor later. Ze zochten vervolgens partners die met kennis en kunde het initiatief ondersteunen. Een oudereninitiatief biedt veel voordelen. Zo kun je met een goede sociaal netwerk voor oudere mensen de ouderenzorg uitstellen. Ook is de verwachting dat het Wmo-loket (Wet maatschappelijke ondersteuning) van de gemeente Oldebroek minder wordt belast.
Medewerking gemeente
Bij de gemeente Oldebroek was er binnen het beleid ruimte voor dit initiatief. Ook bood de gemeente een vast contactpersoon voor de begeleiding. Burgemeester Haseloop-Amsing kon 2,5 jaar na het eerste contact met de gemeente over deze locatie de eerste paal slaan. De initiatiefgroep, de bouwpartijen en omwonenden waren daarbij aanwezig.
Duurzame woningen
De initiatiefgroep gaat CO2 neutraal bouwen, volledig met houtbouw, groene daken en zonne-energie. Ook zijn de woningen levensloopbestendig, in de vertrouwde buurt, en onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie. De groep werkt hiervoor samen met Bijker procesbegeleiding en Schoots Architecten.
Om de haalbaarheid te kunnen onderzoeken heeft het initiatief een processubsidie collectieve wooninitiatieven ontvangen van provincie Gelderland.