Beste rolstoeltennissers ter wereld komen naar Gelderland

De beste rolstoeltennissers ter wereld spelen in 2024 hun eindejaarstoernooi in Arnhem. De Wheelchair Tennis Masters zijn van 11 tot en met 17 november 2024. Wij betalen hieraan mee om de rolstoelsport in Gelderland een extra zetje te geven.
Gepubliceerd op: 4-juli-2024

8 beste mannen en vrouwen van de wereld 

De Wheelchair Tennis Masters worden gespeeld op Sportpark Molenbeke in Arnhem. De beste rolstoelmannen en -vrouwen nemen het tegen elkaar op in verschillende onderdelen. De namen van de deelnemende atleten zijn nog niet bekend. De beste 8 mannen en vrouwen van de wereldranglijst mogen meedoen. Op basis van de huidige ranglijsten is het heel waarschijnlijk dat Nederlandse wereldtoppers als Diede de Groot, Jiske Griffioen, Niels Vink en Sam Schröder er zijn. Mogelijk is er ook een Gelderse deelnemer: Aniek van Koot uit Winterswijk.

Nederland behoort tot de wereldtop 

De Nederlandse rolstoeltennissers zijn de afgelopen jaren heel succesvol, met Diede de Groot als absolute kopvrouw. Ze won alle Grand Slams, een Paralympische gouden medaille, de European Para Championships en meerdere master-titels. In 2024 won ze de prestigieuze Laureus World Sports Award. Daarmee werd ze benoemd tot sporter van het jaar met een beperking. Ook op de Paralympische Spelen in Parijs van komende zomer behoren de Nederlandse heren en dames tot de topfavorieten. De Wheelchair Tennis Masters in Arnhem zijn de eerste gelegenheid om de Paralympische medaillewinnaars live in actie te zien op een groot toernooi.

Sport voor iedereen 

In aanloop naar en tijdens de Wheelchair Tennis Masters zijn er activiteiten waarin mensen met, maar ook zonder beperking verschillende aangepaste sporten kunnen uitproberen. Nog altijd sporten mensen met een beperking gemiddeld minder dan mensen zonder een beperking. Wij willen helpen dat te veranderen. 

Portret Helga Witjes

Sport voor iedereen

Iedereen die dat wil, moet in Gelderland kunnen sporten. Met of zonder beperking. Want sport zorgt voor plezier, brengt mensen samen en is goed voor je gezondheid. Zo ondersteunen we onder andere al het Multi Talent Centrum in Apeldoorn en werken we samen met het landelijke programma Uniek Sporten. We kijken ernaar uit om ook een groots para-evenement in Gelderland te verwelkomen. Zo geven we een impuls aan de ontwikkeling van de gehandicaptensport, met al die wereldtoppers die straks in actie komen als inspiratiebron.

Helga Witjes

Gedeputeerde Economie, Financiën en Sport