1.500e Gelderse ondernemer gebruikt De Startversneller

Jeroen Zark van Blue-Beez Products ontving op 12 juli 2024 de 1.500e voucher van De Startversneller. Gedeputeerde Helga Witjes reikte de voucher van € 1.000 aan de ondernemer uit.
Gepubliceerd op: 18-juli-2024

Kansrijke Gelderse starters helpen 

De Startversneller ondersteunt jonge Gelderse bedrijven sinds 2018. Zij kunnen met vouchers een businesscoach inschakelen. Hierdoor is de kans groter dat starters slagen. Dit levert een aantal sterke spelers op, die doorstromen naar verdere ontwikkelingsfases. Zo ook Jeroen Zark, oprichter en eigenaar van Blue-Beez Products: “Onze businesscoach gaf goede adviezen vanuit zijn eigen ervaring. Mede door zijn inzichten hebben we belangrijke keuzes gemaakt en ons product verbeterd.”

Zonwering om hittestress tegen te gaan 

Blue-Beez ontwikkelt circulaire producten om buitenruimten klimaatadaptiever te maken. Dat houdt in dat een buitenruimte wordt aangepast op verwachte veranderende extreme weersomstandigheden. Denk aan extreme hitte, droogte of regenval. Die aanpassingen doen ze voor de sociale woningmarkt. De producten helpen het micro-klimaat (bijvoorbeeld de temperatuur) beter te regelen. Daardoor verbetert het wooncomfort. Het eerste product van Blue-Beez is ‘klimaatje’. Dit is een speciale zonwering om hittestress tegen te gaan. Klimaatje vangt regenwater op in een speciale tank van 100 liter. Door lamellen werkt die als zonwering. Hierdoor wordt de warmte in de zomer tegengehouden.

De kracht van ondernemend Gelderland 

Ondernemers zijn een belangrijk onderdeel van de economie van de toekomst. Startende ondernemers zijn een motor achter vernieuwing en economische groei. Zij houden onze economie gezond. Helga Witjes vindt het belangrijk om startende ondernemers hierbij te helpen.

Portret Helga Witjes

Groot belang voor de toekomst van Gelderland

Ondernemers zorgen voor inkomen en banen. Met hun innovatiekracht dragen zij bij aan het oplossen van de grote uitdagingen van deze tijd. Blue-Beez Products laat dat zien met een prachtig product. Circulaire zonwering helpt bij het verkoelen van huizen en bedrijven. Dit soort ondernemers zijn van groot belang voor de toekomst van Gelderland. Daarom investeren we voor een welvarend Gelderland in De Startversneller. Ik wens Blue-Beez Products veel succes toe met hun nieuwe bedrijf.

Helga Witjes

Gedeputeerde Economie, Financiën en Sport

Voor wie is De Startversneller? 

De Startversneller biedt kennis, een netwerk en geld (in de vorm van vouchers) aan Gelderse kansrijke starters die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Zoals energietransitie, gezonde voeding en circulariteit. Ondernemers kunnen de vouchers van maximaal € 1.000 bijvoorbeeld gebruiken voor: ondernemersvaardigheden verbeteren, en ondersteuning bij de start van het bedrijf door marktonderzoek, marketing- of communicatieplan en de financiële administratie.

Meer weten? Kijk op de pagina over De Startversneller